Via Google+ delen:

Gestoofde kip-drumsticks met groenten in tomaten-sojasaus

per portie: 1626 kJ / 388 kcal

  • 70 g rode paprika
  • 60 g gele paprika 
  • 80 g champignons
  • 80 g aubergine
  • 400 g tomaten
  • Olijfolie
  • 6 kleine maiskolven (blik)
  • 2 knoflooktenen
  • 2 kleine sjalotten
  • 400 g kippenvlees van drumsticks (zonder botjes)
  • Een beetje tarwebloem
  • Een snufje zout
  • Een snufje peper
  • 100 ml witte wijn
  • 300 ml kippenbouillon
  • 3 eetl. tomatenketchup
  • 1 laurierblad
  • 8 zwarte olijven zonder pit
  • 3 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • ¼ bosje platte peterselie

 

 

Bereiding

Bereidingstijd: 30 min

Snijd de paprika in hapklare stukken. Halveer de champignons of snijd ze in vieren. Snijd de aubergine in blokjes van ongeveer 2 cm. Verhit de olijfolie in een pan en bak de paprika, champignons en aubergine. Leg de groenten op een bord. Laat de mini maïskolven uitlekken in een zeef. Halveer de tomaten, verwijder de pitjes en snijd ze in flinke stukken. Pel de knoflook en de sjalotten en hak ze fijn.

Verdeel de kip in stukjes van ongeveer 30 g en bedek ze met bloem. Verhit olijfolie in een pan en bak de kip, maar niet helemaal gaar.

Kruiden met zout en peper. Leg het vlees op een bord. Verhit olijfolie in een pan en bak de knoflook en de sjalotten. Voeg de witte wijn toe en laat de saus inkoken. Doe de kippenbouillon, ketchup, tomaten, het laurierblad, de kip en alle andere groenten – behalve de aubergine – in de pan en laat het geheel 15 tot 20 minuten koken. Voeg daarna de aubergine, natuurlijk gebrouwen sojasaus en peper toe en laat het gerecht nog 5 à 6 minuten doorkoken. Doe de kip en de groenten met de saus in een schaaltje (of op een pastabord) en garneer met de fijngehakte peterselie.

Tip! Serveer met rijst.