Via Google+ delen:

Kikkoman-garnalen

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 1595 kJ / 381 kcal

  • 1 kg rauwe, gepelde reuzengarnalen
  • 15 ml olijfolie
  • 1 ui
  • 1 eetl. chili
  • 1 stengel citroengras
  • 1 eetl. vers gehakte gember
  • 250 ml kokosmelk
  • 100 ml Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 1 eetl. castorsuiker (fijne suiker)
  • 1 handvol gehakte basilicum

Bereiding

Bereidingstijd: 40 min

Verhit in een grote pan of wok de olijfolie Voeg de fijngehakte ui, de chili, het fijngedrukte citroengras en de gember hieraan toe en bak het 1 minuut  Voeg de garnalen en laat het nog eens 2 minuten bakken onder het roeren. Meng ondertussen de kokosmelk, de sojasaus en de suiker in een kom en giet het mengsel over de garnalen. Laat het nog eens 2 minuten garen en roer daarbij totdat de garnalen volkomen ondoorzichtig en gaar zijn. Garneer het met basilicum garneren en serveer het meteen met een verse komkommersalade of gekookte jasmijnrijst.