Via Google+ delen:

Gewokte groenten en noten met zeevis, schelp- en schaaldieren

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 1381 kJ / 330 kcal

  • 4-5 groene asperges
  • 80 g rode paprika
  • 80 g gele paprika
  • 1 ui
  • 60 g shiitake paddenstoelen
  • 1 rode peper
  • 8 Tiger prawns
  • 120 g inktvisfilet
  • 12 mosselen
  • 120 g zeebaars (of een andere rode vissoort)
  • Wat tarwebloem
  • 7 eetl. Kikkoman Woksaus
  • 2/3 theel. aardappelzetmeel
  • Olie
  • 60 g cashewnoten

Bereiding

Bereidingstijd: 45 min

Was, schil en blancheer de asperges. Snijd ze in stukjes van ongeveer 3 cm lang. Maak de uien schoon en snijd ze in hapklare stukjes. Was en halveer de shiitake paddenstoelen. Snijd de rode peper doormidden en verwijder de zaadjes. Schil de garnalen en haal de zwarte ader weg. Was de inktvisfilet en maak aan de buitenzijde met een mes ruitvormige inkepingen. Snijd de vis daarna in hapklare stukken. Was de mosselen en kook ze zachtjes. Snijd de zeebaars in hapklare stukken en haal die door de bloem.

Meng de woksaus en het aardappelzetmeel in een pan en verwarm het mengsel tot de saus dikker wordt. Verhit een flinke hoeveelheid olie in een wok en bak de zeebaars goudbruin. Leg de vis daarna in een zeef om uit te lekken. Bak ook de garnalen in de wok en laat die eveneens goed uitlekken. Laat overtollige olie weglopen en verhit de wok opnieuw. Gebruik de overgebleven olie voor het bakken van de groenten. Doe de rode peper er eerst in en laat die kort garen. Voeg daarna de inktvis, groenten en cashewnoten toe en bak op middelhoog vuur. Doe de ingedikte woksaus erbij vlak voordat de groenten gaar zijn en haal de pan heen en weer om alle ingrediënten goed te mengen.