Via Google+ delen:

Gomoku Takikomi gohan – Kip en verse groenten met rijst

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 2196 kJ / 524 kcal

  • ca. 380 g kortkorrelige rijst
  • ca. 95 g (Chinese) kleefrijst
  • 120 g kippenpoten (zonder bot)
  • 6 shiitake paddenstoelen
  • 40 g wortelen
  • 40 g zwarte schorseneren of radijs
  • een beetje olie
  • 6 snijbonen
  • 1 nori-vel

Voor de bouillon:

Bereiding

Bereidingstijd: 35 min

Was de kortkorrelige en de kleefrijst 2 of 3 keer in een kom. Doe de rijst daarna in een zeef om goed te laten uitlekken. Snijd de kip in blokjes en de paddenstoelen, wortelen en schorseneren in dunne plakjes. Verhit de olie in een pan en bak de kip op hoog vuur. Voeg de groenten en de bouillon toe en laat het geheel sudderen tot de groenten gaar zijn. Giet de kokende bouillon door een zeef. Voeg water toe (1,2 keer de hoeveelheid rijst).

Doe alle ingrediënten in een pan en breng ze aan de kook. Kook de rijst samen met de gare groenten, kip en gezeefde bouillon in een rijststomer.

Doe het rijstmengsel in een kom, leg de gesneden bonen er bovenop en maak het gerecht af met dunne nori-reepjes.