Via Google+ delen:

Gomoku Yasai irini – Gestoomde groenten op z’n Japans

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 432 kJ / 103 kcal

  • 8 gedroogde shiitake-paddenstoelen
  • 1 eetlepel suiker
  • 100 g bamboescheuten (blik)
  • 100 g wortelen
  • 100 g zwarte schorseneren
  • 30 g peultjes
  • 1 ½ eetlepel sesamolie
  • 200 ml kippen- of groentebouillon
  • 5 eetlepels Kikkoman Wok sauce
  • 100 g witte bonen (pot)

Bereiding

Bereidingstijd: 50 min

Week de paddenstoelen een nacht in water waaraan een theelepel suiker is toegevoegd. Bewaar daarna 100 ml van het weekwater. Verdeel de gehydrateerde paddenstoelen, na het verwijderen van de steeltjes, in vieren.

Breng de bamboescheuten aan de kook in een beetje water, spoel ze af onder koud water en laat ze uitlekken. Schil de wortelen en de schorseneren en snijd ze in hapklare stukjes. Maak de peultjes schoon, blancheer ze en snijd ze diagonaal doormidden.

Verhit de sesamolie in een pan en bak de wortelen, schorseneren en bamboescheuten aan. Doe de paddenstoelen erbij en sauteer deze ook. Voeg de kippen- of groentebouillon en het shiitake-water toe en breng het geheel aan de kook. Verwijder het schuim met een schuimspaan. Voeg daarna de woksaus toe en laat het geheel 5 minuten sudderen op middelhoog hoog vuur. Doe de witte bonen erbij in de pan en laat de groenten verder koken tot de helft van de bouillon is verdampt. Voeg ten slotte de peultjes toe en dien het gerecht op.