Via Google+ delen:

Herbstliches varkensfilet

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 2161 kJ / 516 kcal

Voor de varkensfilet:

  • 3 theelepels Kikkoman Woksaus
  • 3 theelepels wokolie
  • Verse rode peper
  • 600 gram varkensfilet
  • 200 gram abrikozen
  • 2 rode pepers
  • 200 gram (verse) pompoen
  • 1 courgette
  • 2 uien
  • 6 theelepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • ¼ theelepel kardemom
  • Snufje piment
  • Snufje kaneel
  • Zwarte peper
  • Plus: een braadzak

Voor het aardappelgerecht: 

  • 2 theelepels pompoenzaden
  • 2 theelepels pompoenzaadolie
  • 600 gram (kleine) gekookte aardappels
  • 3 tot 4 theelepels Kikkoman Woksaus
  • Peper, naar smaak

Bereiding

Bereidingstijd: 1h 5 min

Vermeng de woksaus, olie en een snufje peper. Dep het vlees droog en bestrijk het mengsel over de varkensfilet. Was, halveer en ontpit de abrikozen. Halveer de rode pepers, maak ze schoon en snijd deze in stukjes. Snijd het pompoenvlees in grove stukken. Was de courgette en maak er gelijkmatige, halfronde, plakjes van. Pel de uien en snijd ze in ringen. 

Kruid de abrikozen, pompoenstukken, courgette en uien met de sojasaus, kardemom, piment, kaneel en een snufje peper. Bereid de braadzaak voor volgens de gebruiksaanwijzing en stop alle groenten erin. Leg de varkensfilet op de groenten, sluit de braadzak en leg deze in een voorverwarmde oven van 180° graden (Gas, stand 3; Heteluchtoven 160 C), ongeveer 35 minuten. 

Hak de pompoenzaden in kleinere stukjes en bak ze samen met de aardappels in een scheutje pompoenzaadolie. Marineer ze vervolgens met de Woksaus en peper. 

Haal de varkensfilet en groenten uit de braadzaken serveer met de gebakken aardappels.