Via Google+ delen:

Hotategai Shichimi-Shoyu yaki – Gegrilde sint-jakobsschelpen met shichimi (zevenkruidenpoeder) of chili sojasaus

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 507 kJ / 121 kcal

  • 1 lente-ui
  • 120 g verse spinazie
  • 10 ml plantaardige olie
  • 20 g boter
  • een kleine paprika
  • 4 eetlepel Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • een beetje shichimi (zevenkruidenpoeder) of grof gemalen pepertjes
  • 12 sint-jakobsschelpen
  • 1 g chilipepersliertjes

Bereiding

Bereidingstijd: 35 min

Snijd de lente-ui in dunne ringen. Leg de ringen in een zeef, spoel ze af onder de kraan en laat ze goed uitlekken. Was de spinazie en laat goed uitlekken.  

Verhit de olie in een pan en bak de spinazie op hoog vuur. Voeg de boter toe en kruid alles met peper. Doe de natuurlijk gebrouwen sojasaus en shichimi-poeder in een kom en roer tot een gladde saus ontstaat. Verwarm daarna een anti-aanbakpan en bak de sint-jakobsschelpen aan beide kanten tot ze half gaar zijn. Gebruik geen vet. Haal de pan van de warmtebron en laat de schelpen een beetje afkoelen.  Giet het shichimi-sojasaus mengsel er overheen en beweeg de pan een beetje om alles goed te mengen. Verdeel de spinazie en de sint-jakobsschelpen over een bord en giet de shichimi-sojasaus er overheen. Garneer met lente-ui en chilipepersliertjes.