Via Google+ delen:

Japanse Bolognese met aubergine en courgette

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 947 kJ / 226 kcal

  • 10 g aardappelzetmeel
  • 30 ml water
  • Plantaardige olie
  • 300 g gehakt (half-om-half of kip)
  • 40 ml sake (of witte wijn)
  • 250 ml kippenbouillon
  • 5 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 40 g suiker
  • 250 g aubergine
  • 250 g courgette

Bereiding

Bereidingstijd: 30 min

Meng het aardappelmeel en het water goed, zodat het straks kan dienen als bindmiddel voor de Bolognesesaus. Verhit de olie in een pan en bak het gehakt rul. Voeg de sake toe en breng het geheel aan de kook. Doe daarna de kippenbouillon, de Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus en suiker in de pan en laat alles kort sudderen. Room het schuim en vet af. Bind de saus met het aardappelzetmeel- en watermengsel.

Verdeel de aubergine in de lengte in vier stukken en snijd die in plakken van ongeveer 2 cm dik. Verhit een flinke hoeveelheid olie in de pan en bak de aubergine en de courgette. Doe de groenten op een bord en giet de Bolognesesaus er overheen. Garneer met fijngehakte bieslook.