Via Google+ delen:

Japanse pannenkoek met witte kool en varkensbuik (Okonomiyaki)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 125 g tarwemeel
  • 250 ml visbouillon / dashi
  • 1 ei
  • 100 g witte kool
  • 1 lente-ui
  • 100 g dun gesneden reepjes varkensbuik
  • 3 - 4 sprietjes bieslook
  • een beetje mosterd
  • een beetje Kikkoman Teriyaki BBQ-saus met honing
  • een beetje mayonaise
  • 2 eetl. slaolie

Onze Japas zijn gedacht als Japanse tapas. Gewoon de hoeveelheid van elk ingrediënt verdubbelen en u kunt het fingerfood als hoofdgerecht serveren.

Bereiding

De witte kool en de lente-ui in 2 - 3 cm groten stukken snijden. De bieslook fijn snijden en het vlees in stukken van 3 - 4 cm snijden. De bouillon met de eieren en het tarwemeel mengen, de witte kool en de lente-uitjes erdoor roeren.

De olie in een pan verhitten en kleine pannenkoekjes vormen. Op middelhoog vuur bakken. Op elke pannenkoek een reepje varkensbuik leggen. De pannenkoek omdraaien en het vlees braden. Opnieuw omdraaien en afbakken.

Met mayonaise, Teriyaki BBQ-saus met honing en mosterd garneren en met roze gemberreepjes, bieslook of bonito-vlokken versieren.