Via Google+ delen:

Japanse risotto met teriyaki zalm

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 2724 kJ / 650 kcal

  • 320 g ongekookte rijst
  • 100 g Chinese kool
  • 8 kerstomaatjes
  • 100 g uien
  • olie
  • 280 g zalmfilet
  • 40 g zoete maïs
  • 600 ml dashi (600 ml water, 5 g dashi-poeder)
  • 4 eieren
  • 2 takjes koriander (of peterselie)

 Voor de marinade

Bereiding

Bereidingstijd: 45 min

Kook de rijst en houd het warm. Snijd de Chinese kool in reepjes. Halveer de kerstomaatjes, verdeel ze over een metalen plaat en droog ze in een grilloven (of gedurende ongeveer een uur in de oven op 70-80°C).

Hak de uien fijn. Verhit de olie in een pan en bak de uien tot ze bruin zijn. Doe daarna de ingrediënten voor de marinade in een pan en breng het geheel aan de kook. Laten afkoelen. Snijd de zalm in blokjes en doe die samen met ongeveer 35 ml marinade in een zakje. Laat de marinade ongeveer 20 minuten intrekken. Haal daarna de zalm uit het zakje en gril de vis aan alle kanten.

Verhit de olie in een pan en bak de Chinese kool. Voeg de maïs, dashi (Japanse bouillon) en marinade toe en laat het koken. Voeg vervolgens de geklutste eieren en de rijst toe en breng het geheel opnieuw aan de kook.

Doe de risotto op een pastabord en leg de gegrilde zalm er bovenop. Garneer met kerstomaatjes en gehakte koriander. Breng, indien gewenst, op smaak met de Kikkoman sojasaus.