Via Google+ delen:

Kabeljauw met witte bonen en Ponzu Sauce

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 2077 kJ / 496 kcal

  • 4 kabeljauwfilets
  • 500 g verse witte bonen
  • 500 g tomaten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 4 theelepels Kikkoman Ponzu Orange

Bereiding

Bereidingstijd: 1h 50 min

Leg de kabeljauw in een ondiepe schotel, voeg 2 theelepels Ponzu Orange toe en laat de kabeljauw 30 minuten lang marineren.

Snijd de tomaten in vier delen en verwijder de steel. Schil de uien en snijd ze in schijfjes. 

Doe de bonen samen met de geschilde en gehalveerde knoflookteentjes, tijm en het laurierblad in een pan. Met water bedekken en op matig vuur gedurende 40 minuten laten koken.

Verhit de olie in een pan, voeg de uien toe en braad ze 3 minuten lang. Voeg de tomaten toe en gaar alles 20 minuten lang op matig vuur, af en toe roeren. Voeg de bonen en 2 theelepels Ponzu Orange Sauce toe en kook het nog eens 40 minuten lang.

Als de bonen gaar zijn, stoomt u de kabeljauw 7 à 8 minuten lang.

Serveer de bonen en saus in een diep bord en richt de kabeljauw erop aan.