Via Google+ delen:

Kalfsvleesrollades met paddenstoelen

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 938 kJ / 224 kcal

  • 200 g kalfsvlees
  • 250 g witte champignons
  • 150 g cantharellen
  • 2 stengels bleekselderij (met bladeren)
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 g walnoten
  • 3 theelepels zonnebloemolie
  • Half bosje bieslook
  • 2 theelepel Kikkoman Ponzu Chili

Bereiding

Bereidingstijd: 35 min

Snijd het kalfsvlees in kleine steaks. Maak de paddenstoelen schoon, snijd ze en hak 50 g ervan klein. Knoflook schillen en fijn hakken. Snijd de helft van de selderij in schijfjes.

Hak de walnoten fijn. Snijd de resterende paddenstoelen en bieslook in schijfjes.

Verhit 1 theelepel olie en bak knoflook, gehakte paddenstoelen, selderij en walnoten gedurende 5 minuten op matig vuur. Haal van het vuur. 

Doe 1 theelepel van het selderij- en paddenstoelenmengsel op elke steak, vouw de steaks samen en fixeer ze met een tandenstoker.

Verhit de resterende olie in een pan, voeg 1 theelepel Kikkoman Ponzu Chili toe en bak de steaks van elke kant gedurende 3 minuten. Haal ze uit de pan en leg ze op de borden. Blus de jus en giet de saus over het vlees.

Verhit de resterende olie in een andere pan. Voeg de resterende champignons, bieslook en bleekselderij toe. Laat 2 minuten op een hoog vuur koken. Leg het op de borden naast het vlees. Garneer met de selderijblaadjes en onmiddellijk serveren.