Via Google+ delen:

Kalkoenspaghetti à la Kikkoman

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 2908 kJ / 694 kcal

  • 500 g spaghetti
  • 400 g kalkoenborst
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine rode chilipeper
  • 100 g verse taugé
  • 2 eetl. spijsolie
  • 200 g erwten, diepvries
  • 1 bosje gladde peterselie
  • 8 - 10 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • peper
  • een paar verse tijm- en oreganoblaadjes

Bereiding

Bereidingstijd: 40 min

Bereid de spaghetti 'al dente' zoals op de verpakking staat aangegeven. Was de kalkoenfilet,dep deze droog en snijd het in reepjes. Schil de knoflookteentjes en druk het fijn. Maak de paprika en chili schoon, was en halveer deze. Snijd de paprika in grove blokjes en de chili in fijne blokjes. Was eventueel de taugé. Verhit olie in een grote pan, voeg de kalkoenborst toe, braad deze aan en neem het er daarna uit.  

Laat de knoflook, erwten en paprikablokjes in het resterende vet stoven en roer het af en toe Gaar het voor ca. 5 - 8 minuten Voeg de kalkoenfilet, taugé, chili en spaghetti toe en verwarm dit even. Was de peterselie, dep het droog, pluk de blaadjes eraf en hak het grof. Breng de spaghetti met sojasaus, peper, tijm en oregano op smaak en serveer het gegarneerd  met peterselie.