Via Google+ delen:

Kara age – Kip gemarineerd in sojasaus

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 1943 kJ / 464 kcal

  • 500 g kippenpoten (zonder botten)
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 4 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 30 ml witte wijn (zoet)
  • eiwit van 1 ei
  • aardappelzetmeel
  • frituurolie
  • ¼ bosje verse peterselie
  • 1 citroen

Bereiding

Bereidingstijd: 20 min
Marineertijd: 25 min

Snijd de kip in blokjes van ongeveer 3 cm. Stop de blokjes samen met de gember, de natuurlijk gebrouwen sojasaus en de witte wijn in de diepvrieszak. Wrijf stevig over de buitenkant van de zak om alle ingrediënten goed te mengen. Laat de kip vervolgens zo’n 20 à 30 minuten marineren. Haal daarna alles uit de zak en dep de kip droog. Kluts het eiwit zachtjes in een kom. Vermeng het met de kip en haal de stukjes door het aardappelzetmeel. Verhit de olie in een (frituur)pan (170-180°C) en bak de kip knapperig in 3 à 4 minuten. Leg daarna de kipstukjes op een bord en garneer het gerecht met peterselie en citroen. U kunt er, vlak voordat u gaat eten,  desgewenst verse citroensap overheen sprenkelen.