Via Google+ delen:

Karei no Kara age Yasai ankake – Gebakken schol met gemengde groenten

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 1476 kJ / 352 kcal

  • 120 g uien
  • 6 shiitake-paddenstoelen
  • 40 g wortelen
  • 40 g sperziebonen of peultjes
  • een beetje olie
  • 5 1/2 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 300 ml groente- of kippenbouillon
  • 1 ½ eetlepel aardappelzetmeel
  • 2 scholletjes
  • een beetje tarwebloem

Bereiding

Bereidingstijd: 40 min

Halveer de uien, snijd de shiitake in plakjes en doe beide ingrediënten bij elkaar. Snijd de wortelen in fijne reepjes van 3 à 4 cm lang. Maak de boontjes schoon en blancheer ze. Snijd ze daarna in 3 à 4 cm lange stukjes. Verhit de olie en bak alle groenten licht aan, behalve de bonen. Voeg de natuurlijk gebrouwen sojasaus en de bouillon toe. Meng het aardappelzetmeel met twee eetlepels water tot er een gladde saus ontstaat en roer die voorzichtig door de groenten.

Haal de scholfilets door de bloem en bak ze in hete olie tot ze goudbruin zijn.

Leg de schol op een bord. Doe de sperziebonen bij de overige groenten in de pan en breng het geheel kort aan de kook. Serveer het als bijgerecht bij de vis.