Via Google+ delen:

Aardappel-avocadosalade met wasabi

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 2715 kJ / 648 kcal

  • 1 kg aardappelen, in ronde plakjes of blokjes gesneden
  • 4 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen biologische sojasaus
  • 1 tl wasabi-pasta
  • 125 ml mayonaise
  • 1 el citroensap
  • 1 tl mosterd (bijv. Dijon-mosterd)
  • 1 snufje zout en suiker
  • 2 avocado’s, geschild en zonder pit, in blokjes gesneden
  • 5 hardgekookte eieren, gehakt
  • 125 g geblancheerde selderij, fijn gehakt
  • 125 g lenteuitjes, gehakt

Bereiding

Bereidingstijd: 1h

Doe de aardappels in een pan, dek ze af met koud water en breng ze aan de kook met een deksel erop. Zet het vuur lager en kook de aardappels zo lang tot ze gaar zijn. Giet de aardappels af in een zeef, blus ze met koud water en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.

Meng de mayonaise, Kikkoman natuurlijk gebrouwen biologische sojasaus, wasabi, citroensap, mosterd, zout en suiker. Draai de aardappelen, avocado’s, eieren, selderij en lente-uitjes in het mayonaisemengsel.

Serveer met goed brood.

Tip: de wasabi kan worden vervangen door geraspte mierikswortel en u kunt overgebleven aardappelen van een dag eerder gebruiken.