Via Google+ delen:

Kefta Tajine

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 2389 kJ / 570 kcal

Voor de vleesballetjes:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g lamsgehakt (alternatief: gemengd gehakt)
  • 3 eetlepels gehakte peterselie
  • 3 eetlepels gehakte koriander
  • paprikapoeder en komijn 2 theelepels elk
  • kaneel en versgemalen zwarte peper 1 theelepel elk
  • 50 ml Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 3 eetlepels olijfolie

Voor de saus:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode en gele paprika’s
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 400 g gepasseerde tomaten (blik)
  • 100 ml mineraalwater
  • 60 ml Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • paprikapoeder en komijn 1 theelepel elk
  • 1/4 theelepel versgemalen witte peper
  • Suiker
  • 4 eieren

Bereiding

Bereidingstijd: 1h 20 min

Pel voor de vleesballetjes de ui en knoflook en snijd ze in zeer fijne blokjes. Kneed het vlees samen met de ui, knoflook, kruiden, specerijen en sojasaus grondig en maak er balletjes ter grootte van een walnoot van. Verhit de olie in een pan en bak de vleesballetjes rondom (niet doorkoken).

Pel voor de saus de ui en knoflook en snijd ze in zeer fijne blokjes. Halveer de paprika's, maak ze schoon, was ze en snijd ze in stukjes. Verhit olie in een tajine op middelhoog vuur. Bak daarin de uien, knoflook en paprika ongeveer 10 minuten. Voeg tomaten, mineraalwater en sojasaus toe en breng op smaak met paprika, komijn, peper en suiker. Kook de saus en laat ongeveer 10 minuten sudderen.

Voeg vleesballetjes toe en laat ongeveer 10-15 minuten sudderen. Open de eierschalen en leg de eieren voorzichtig over de vleesballetjes. Zorg ervoor dat de dooiers heel blijven. Laat ze afgedekt garen tot de eieren de gewenste consistentie hebben. Serveer Kefta tajine naar wens met platbrood en garneer met peterselie en koriander.