Via Google+ delen:

Kenchin-jiru – Japanse groentebouillon

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 519 kJ / 124 kcal

  • 100 g witte radijs
  • 80 g wortelen
  • 60 g shiitake paddenstoelen
  • 3 lente-uitjes
  • 80 g tofu
  • 20 ml plantaardige olie
  • 1 liter groentebouillon
  • 4 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • ½ eetlepel suiker
  • 1 eetlepel aardappelzetmeel
  • ½ theelepel sesamolie

Bereiding

Bereidingstijd: 30 min

Snijd de radijs en de wortelen in dunne plakjes, de lente-uitjes diagonaal in stukjes van 2,5 cm en de tofu in blokjes. Scheur de shiitake-paddenstoelen.

Verwarm de olie in een pan en bak de groenten licht aan. Dit met uitzondering van de lente-uitjes. Voeg de groentebouillon, de natuurlijk gebrouwen sojasaus en suiker toe en breng het geheel aan de kook. Zet de warmtebron wat lager en laat de soep 3 à 4 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn. Verwijder het schuim met een schuimspaan. Meng een eetlepel aardappelzetmeel en twee eetlepels water tot een gladde pasta en voeg  die voorzichtig toe aan de soep.

Doe de tofu en de lente-uitjes erbij en breng de soep weer aan de kook. Breng dit op smaak met sesamolie.

Tip: Varieer ook eens met andere heerlijke ingrediënten, zoals gnocchi en ravioli.