Via Google+ delen:

Kerrie-kokos-filet

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 1795 kJ / 429 kcal

  • 600 g varkensfilet
  • 6-8 eetl. Kikkoman Teriyaki marinade & saus
  • 2 eetl. geraspte kokos
  • 300 g groene bonen (eventueel diepvries)
  • zout
  • 1 bosje lente-uitjes (ca. 200 g)
  • 2 eetl. spijsolie
  • 300 ml kokosmelk
  • 1 mango
  • 2-3 theel. kerrie
  • 2 eetl. kokos-chips

Bereiding

Bereidingstijd: 40 min
Marineertijd: 20 min

Dep de filet droog en snijd het in brede repen. Meng vier eetlepels Kikkoman Teriyaki marinade & saus met de geraspte kokos. Leg het vlees in het mengels en marineer het minstens 20 minuten. De bonen wassen en rangen en in zout water garen voor ca. tien minuten. Was de lente-uitjes en snijd het schuin in ringen. Verhit olie in een wok of grote pan, braad het vlees daarin, neem het uit de pan en houd het warm. De bonen en de lente-uitjes in het resterende vet even aanbraden. De kokosmelk toevoegen, alles aan de kook laten komen en onder meermaals wenden en ca. 5 minuten garen. De mango schillen, het vruchtvlees in partjes van de pit snijden, samen met het filet toevoegen en nog even mee verhitten. Op smaak brengen met Teriyaki en kerrie. De kokos-chips in een pan goudbruin roosteren, over het gerecht strooien en het gerecht desgewenst serveren met aromatische rijst.

Tip: U kunt de groene bonen ook heel eenvoudig vervangen door verse broccoli.