Via Google+ delen:

Kip en paddenstoelen met romige sojasaus

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 1684 kJ / 402 kcal

  • 3 kersentomaatjes
  • 240 g paddenstoelen (verschillende soorten)
  • 3 groene asperges
  • 480 g kipfilet
  • Zout
  • Peper
  • Wat tarwebloem
  • Een beetje olie
  • 200 ml kookroom
  • 20 g medium hete mosterd
  • 30 g zoete mosterd
  • 3 tl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • Bieslook

Bereiding

Bereidingstijd: 25 min

Verdeel de paddenstoelen en tomaten in vieren en snijd de asperges in stukjes. Verhit de olie in een pan en bak de groenten, Haal ze daarna uit de pan en houd ze warm. Snijd de kipfilet in reepjes. Kruid het vlees met een snufje zout en peper en haal het door de bloem. Verhit de olie in een pan en bak de kip. Haal het vlees vervolgens uit de pan en houd het warm. Beweeg de pan intussen heen en weer en laat een gedeelte van de saus verdampen. Verdeel de kip, paddenstoelen, tomaten en asperges op de borden met een bijgerecht naar keuze. Garneer met bieslook.

Bijgerecht suggestie: rijst