Via Google+ delen:

Kruidige lamsgehaktballetjes

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 1339 kJ / 320 kcal

Voor de gehaktballetjes:

  • 300 g lamsgehakt
  • 2 lente-uitjes 
  • 50 g droog brood of 1 theelepel broodkruimels
  • Half bosje peterselie
  • 2 takjes munt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel Kikkoman Ponzu Chili

Voor de aubergines:

  • Peper
  • 2 aubergines
  • 2 theelepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 2 theelepels olijfolie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel Kikkoman Ponzu Chili

Bereiding

Bereidingstijd: 35 min

Zet de grill van de oven aan. Leg de aubergines onder de grill en laat ze 15 minuten grillen, tussendoor 2 à 3 keer draaien. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Halveer de aubergines, verwijder het vruchtvlees en druk het plat met een vork. Voeg olijfolie, 2 theelepels Kikkoman Ponzu Chili en de gesneden lente-uitjes toe. Meng alles, vul het in de auberginehelften en breng het op smaak met peper. Leg aubergines in een ovenschaal en houd het op 150°C warm in de oven.

Maak met behulp van een mixer van het brood paneermeel, hak de kruiden, snijd de lente-uitjes en doe alles in een slakom. Voeg vlees, kruiden en Kikkoman Ponzu Chili toe en meng het geheel. 

Vorm kastanjegrootte gehaktballetjes in uw handpalmen. Verhit de olie in een pan, voeg de gehaktballetjes toe en braad ze 2 à 3 minuten totdat ze een bruine kleur krijgen. Leg de gehaktballetjes op keukenpapier om het overtollige vet op te vangen.

Leg op elk bord een halve aubergine met de gehaktballetjes, decoreer het met muntblaadjes en bestrooi het met komijnpoeder.