Via Google+ delen:

Maki

Ingrediënten voor 6 personen

per portie: 619 kJ / 148 kcal

  • 6 x 75 g gekookte sushi-rijst
  • 6 nori-vellen

Voor de vulling:

  • 6 x 20 g komkommer, in reepjes gesneden
  • wasabi
  • enkele geroosterde sesamzaadjes

Om te dippen:

Tevens:

  • huishoudfolie, bamboe uitrolmat

Bereiding

Bereidingstijd: 20 min

Halveer de nori-vellen en leg ze met de zachte kant boven op een uitrolmat, ongeveer 5 mm van de onderrand. Verdeel de sushi-rijst gelijkmatig over de nori-vellen. Laat ongeveer 1 cm vrij aan de bovenrand om te kunnen rollen. Maak een gleuf in de rijst voor de vulling, doe er wat wasabipasta in en voeg de komkommer en sesamzaadjes toe.

Til de sushi-rijst op met de onderrand van de mat om rolletjes te kunnen vormen. Rol de mat vervolgens op tot aan de bovenkant van het nori-vel en daarna helemaal, terwijl u de sushi-rol met beide handen samendrukt.

Rol de mat daarna volledig op en druk de sushirol met beide handen samen op de mat. Til de rand van de mat op en draai de rol een beetje naar voren, zodat de randen van het nori-vel elkaar raken. Pas lichte druk toe en rol de mat opnieuw op. Verwijder vervolgens de uitrolmat en verdeel de rol met een mes in 6 sushi’s.