Via Google+ delen:

Macrobiotische Poké bowl

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 2707 kJ / 646 kcal

  • 300 g quinoa
  • 500 g tofu, stevig
  • 200 ml Kikkoman Poké saus
  • 200 g rode bieten, gekookt, gekocht in de winkel
  • 200 g raapstelen
  • 60 g wortel (1 stuks)
  • 60 ml sushi rijstazijn
  • 40 g geroosterde uien, gekocht in de winkel
  • 10 g verse dille

Bereiding

Snijd de tofu in kleine, hapklare stukken en meng met Kikkoman Poké saus. Laten marineren terwijl u de rest voorbereid.

Was de quinoa en kook hem in ruim zout water op middelhoog vuur volgens de aanwijzingen op de verpakking, normaliter 10 à 12 minuten. Zet het vuur uit, laat de quinoa uitlekken en doe hem terug in de pan en dek hem af. Maak de quinoa los met een vork na 5 à 10 minuten en houd hem warm.

Was ondertussen de raapstelen en doe ze in de stoomkoker. Bij sterke hitte afgedekt 4 à 5 minuten laten stomen. 1 minuut lang onder koud stromend water afspoelen en met zout op smaak brengen. Als u geen stoomkoker heeft, kunt u een zeef in een pan met een goed afsluitend deksel gebruiken. Vul regelmatig het water bij in de pan. Als je geen raapstelen kunt krijgen kunt u broccoli gebruiken, die u in kleine hapklare stukjes hebt gesneden.

Snijd de wortel in fijne juliennes. Gebruik indien nodig een schaaf. Breng de sushi rijstazijn aan de kook in een kleine pan en giet hem over de wortel-juliennes. Laten afkoelen.

Snijd de gekookte rode bieten in fijne halve maantjes. Breng op smaak met een beetje zout. U kunt ook uw eigen rode bieten vooraf koken: ongeschilde rote bieten in aluminiumfolie wikkelen en in de ofen op 180°C zacht garen, totdat u er makkelijk in kunt prikken met een vork. Dit duurt meestal 90 minuten, afhankelijk van de grootte van de rode biet kan het ook wel 2 uur duren. Schillen en tot het gebruik op en een koele plek bewaren.

Hak de dille grof.

Verdeel de quinoa in 4 kommen. Verdeel dezelfde hoeveelheid van alle bereide ingrediënten met de klok mee op de quinoa in de kommen: dille, halve maan-vormige rode bieten, gemarineerde tofu met saus, raapstelen en nog meer halve maan-vormige rode bieten. Plaats de wortel-juliennes in het midden en bestrooi met geroosterde uien. Indien gewenst met nog meer Kikkoman Poké saus besprenkelen en direct serveren.