Via Google+ delen:

Malse, gemarineerde stukjes varkensbuik

Ingrediënten voor 4 personen

Onze Japas zijn gedacht als Japanse tapas. Gewoon de hoeveelheid van elk ingrediënt verdubbelen en u kunt het fingerfood als hoofdgerecht serveren.

Bereiding

De varkensbuik wordt in zijn geheel gebraden tot zich een korst vormt. Daarna wordt hij in 3 - 4 cm grote stukken gesneden. De stukken met de zwoerd naar beneden dicht bij elkaar in een braadpan plaatsen, met water bedekken en 4 - 5 minuten laten sudderen. De bouillon afgieten en opvangen.

Sojasaus, witte wijn en knoflook samen met de bouillon in een snelkookpan vullen. De bouillon moet de vleesstukken bedekken. Zo niet, nog een beetje water bijvullen. De snelkookpan sluiten en de inhoud op stand 1 ca. 40 minuten laten koken. Vervolgens controleren of het vlees zacht is. Het vet afscheppen en het vlees opnieuw koken tot het smeltzacht en mals is.

De spinazie in een pan lichtjes bruineren, op borden schikken en het gebraden vlees erop leggen. Een sausspiegel op het bord gieten en het gerecht met mosterd garneren.

Tip: Voor een glutenvrije versie kan Kikkoman Natuurlijk gebrouwen Tamari glutenvrije sojasaus worden gebruikt.