Via Google+ delen:

Marokkaans geïnspireerde Poké bowl

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 2624 kJ / 627 kcal

  • 300 g couscous-kralen (grote couscous)
  • 10 ml olijfolie
  • 5 g Ras-el-Hanut kruiden, poeder
  • 400 g runderfilet, ca. 3 cm dik
  • 120 ml Kikkoman Poké saus
  • 350 g aubergine, middelgroot, 1 stuks
  • 20 ml olie
  • 100 g babykomkommer
  • 100 g crème fraîche
  • Citroenschil, fijn geraspt, van 1 biologische citroen
  • 50 g granaatappelpitjes
  • 10 g verse peterselieblaadjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de aubergine in de lengte en halveer vervolgens elke helft nog eens in de breedte. In de lengte in vier stukken snijden om 3,3 cm dikke partjes te krijgen. Bestrijk ze met een beetje olie, bestrooien met een beetje zout en 30 à 40 minuten laten roosteren totdat ze goudbruin zijn.

Was de couscous-parels en kook hem in ruim zout water op middelhoog vuur volgens de aanwijzingen op de verpakking, normaliter 10 à 12 minuten. Zet het vuur uit, laat de couscous uitlekken en doe hem terug in de pan. Breng op smaak met Ras-el-Hanut poeder en olijfolie en houd hem warm.

Verwarm de olie in een pan en bak het vlees aan beide kanten 2 minuten goed bruin. Draai het vuur uit en laat het rusten.

Meng de crème fraîche en citroenschil in een kleine kom. Breng op smaak met een beetje zout.

Snijd de komkommers in dunne plakjes. Hak de peterselie grof en hak de steeltjes fijn.

Snijd het gegaarde vlees tegen de vezel in in dunne plakjes. Het moet nog roze zijn in het midden. Breng op smaak met Kikkoman poké saus.

Verdeel de couscous in 4 kommen. Verdeel dezelfde hoeveelheid van alle andere bereide ingrediënten met de klok mee op de couscous in de kommen: komkommer, aubergine, gemarineerd vlees met saus. Plaats in het midden de crème fraîche, gehakte peterselie en granaatappelpitjes. Indien gewenst met nog meer Kikkoman Poké saus besprenkelen en direct serveren.