Via Google+ delen:

Minipannenkoekjes met garnalen

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 538 kJ / 128 kcal

  • 200 g Garnalen (grote, ontdooid of vers)
  • 40 g Ui
  • 50 g Mayonaise
  • een snufje Aardappelzetmeel of maiszetmeel
  • ½ tl Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce
  • 1 vel Nori (gedroogd zeewier)
  • Plantaardige olie, geschikt voor frituren

Voor de garnering:

Onze Japas zijn gedacht als Japanse tapas. Gewoon de hoeveelheid van elk ingrediënt verdubbelen en u kunt het fingerfood als hoofdgerecht serveren.

Bereiding

Snijd de zeewiervellen in stukjes van ca. 4x6 cm. Pel de garnalen en maak ze schoon. Snijd de garnalen in grove stukken en maal ze in een keukenmachine fijn.

Snijd de ui fijn en bestrooi met aardappelzetmeel of maiszetmeel. Doe het mengsel in een kom, voeg de garnalen toe en meng goed door elkaar. Vorm hieruit kleine pannenkoekjes van 20 g en wikkel elk pannenkoekje in een norivel. Strooi er aardappelzetmeel of maiszetmeel overheen en frituur ze in de op 170 °C voorverwarmde olie.

Serveer de pannenkoekjes terwijl ze nog warm zijn en garneer het gerecht met mayonaise, Kikkoman Teriyaki BBQ-saus met honing en chilipeper of shichimi togarashi (zevenkruidenpoeder).

Allergenen: schaaldieren, soja, ei, tarwe