Via Google+ delen:

Mosselen met kokos-kerrie-sojasaus

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 657 kJ / 157 kcal

  • 250 ml kokosmelk
  • 4-5 g kerriepoeder
  • 2 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 5 g suiker
  • 200 g uien
  • 20 ml olijfolie
  • 1 knoflookteen
  • 1 laurierblad
  • 1 kg mosselen
  • 80 ml witte wijn
  • 80 ml water
  • peterselie

Bereiding

Bereidingstijd: 20 min

Doe kokosmelk, kerriepoeder, natuurlijk gebrouwen sojasaus en suiker in een kom en roer. Snijd daarna de uien in dunne plakjes. Verhit olijfolie in een pan en bak knoflook, ui en laurierblad. Voeg vervolgens de mosselen, witte wijn en water toe, doe het deksel op de pan en kook tot alle mosselschelpen open zijn. Voeg het kokosmelkmengsel toe en breng het geheel kort aan de kook. Strooi er grof gehakte peterselie overheen.