Via Google+ delen:

Noedelsalade met bavette

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 g mihoen
  • 75 g rauwkost peen julienne
  • stukje verse gember of 2 eetl. gemberpasta uit een potje
  • 4 bosuitjes
  • 125 g zeewiersalade
  • 1 citroen
  • 1 bosje verse koriander
  • Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 1 scheutje vissaus
  • 1 scheutje sesamolie
  • 6 eetl. ahornsiroop of golden syrup
  • 3 eetl. witte wijnazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kleine rode pepers
  • 400 g bavette
  • olijfolie en zout

Bereiding

Haal het vlees uit de koelkast. Bereid de mihoen zoals aangegeven op de verpakking. Spoel het daarna af met koud water.

Maak de marinade voor het vlees in een (kleine) hapjespan. Meng hiervoor meng 6 eetl. olijfolie met 6 eetl. natuurlijk gebrouwen sojasaus, 6 eetl. ahornsiroop en 3 eetl. witte wijn azijn. Hak de knoflook en de rode peper fijn en voeg dit toe. Verwarm op laag vuur.

Zet een grillpan op redelijk hoog vuur. Bestrijk de bavette licht met olijfolie en leg het in de pan. Bak ongeveer 2 tot 3 minuten aan elke kant en leg het daarna in de warme marinade (en haal die pan ook van het vuur). Laat het zo 8 minuten marineren.

Schil en rasp de gember. Was de bosui en snijd het in ringetjes.

Meng de mihoen met de peen (rauwkost), gember, bosui en zeewiersalade. Pers het sap uit van de halve citroen en voeg de helft daarvan toe.

Pluk de blaadjes van de koriander boven de salade. Maal wat verse peper erboven. Schenk een scheut natuurlijk gebrouwen sojasaus, sesamolie en vissaus door de salade en meng het geheel.

Haal de bavette uit de marinade en snijd het in dunne plakjes (dwars op de draad). Verdeel de noedelsalade over vier borden (of kommen) en leg de bavette erop.