Via Google+ delen:

Ovenaardappels met gestoofde tomaten en kikkererwten

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 1455 kJ / 347 kcal

  • 4 grote aardappelen
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 g halfgedroogde tomaten
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 blikje kikkererwten
  • 250 g stevige tomaten
  • een paar takjes tijm
  • 4 el Kikkoman teriyaki saus met geroosterde knoflook
  • 2 el appelazijn
  • 100 g veganistische crème fraîche
  • 2 el bieslook in ringen 

Bereiding

Bereidingstijd: 1h 30 min

Was de aardappelen, prik er enkele keren in met een vork, wikkel ze in aluminiumfolie en plaats ze in een voorverwarmde oven op een rooster op 200°C (circulatielucht: 180°C) gedurende ca. 70 à 80 minuten.

Schil de ui en pel de knoflook, snijd de ui in blokjes en pers de knoflook. Snijd de halfgedroogde tomaten in reepjes. Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook 2 à 3 minuten. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken, voeg de gehakte en halfgedroogde tomaten toe en laat ca. 10 minuten sudderen.

Voeg de teriyakisaus toe en laat nog eens ca. 10 minuten sudderen. Breng op smaak met appelazijn. Pak de aardappels voorzichtig uit, snijd ze in de lengte in, druk ze iets uit elkaar en vul ze met gestoofde tomaten en kikkererwten. Serveer gegarneerd met crème fraîche en bieslook.