Via Google+ delen:

Paddenstoelensoep

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 637 kJ / 152 kcal

  • 150 g uien
  • 1 tl. olie
  • 200 g van 3 of 4 verschillende soorten paddenstoelen (champignons, oesterpaddenstoelen, shiitake, etc.)
  • 20 g gesneden bacon
  • 800 ml kippenbouillon
  • 4 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 1 eetl. suiker
  • 60 g zure room
  • 7-8 bieslookpijpjes

Bereiding

Bereidingstijd: 30 min

Maak de uien schoon en snijd ze in dunne plakjes. Verhit de olie in een pan. Bak de uien tot ze goudbruin zijn. Snijd de paddenstoelen in plakjes van ongeveer 3 mm dik. De bacon in stukjes snijden en bakken in een pan met olie. Voeg de paddenstoelen toe en laat het geheel verder garen. Doe de kippenbouillon en de gebakken uien erbij en breng het geheel aan de kook. Daarna op smaak brengen met Kikkoman sojasaus en suiker. Doe de soep in een kom met een eetlepel zure room er bovenop. Garneer met bieslook.