Via Google+ delen:

Pittige tomaat- en worstgnocchi met venkel en spinazie

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 572 kJ / 137 kcal

  • 400 g kruidenworst
  • 1 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijn gehakt
  • 2 venkelknollen, in blokjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 blikken van 400 g pruimtomaten
  • ½ tl gedroogde chiliflakes
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 4 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 500 g verse gnocchi (pak)
  • 100 g baby-spinazie
  • Klein bosje basilicum, de blaadjes gehakt
  • Geraspte Parmezaanse kaas, voor het serveren

Bereiding

Bereidingstijd: 50 min

Snijd de worstjes open, verwijder het worstvlees en gooi de huid weg. Laat de olie in een grote pan met hoge rand erg heet worden. Rooster het worstvlees 8 à 10 minuten en druk het in kleine stukjes met de achterkant van een houten lepel. Nadat het worstvlees rondom goudbruin is gebakken, legt u het op een bord en zet uhet opzij. 

Doe de ui en venkel in de pan en laat 10 minuten zachtjes koken, totdat ze zacht zijn. Voeg knoflook toe en kook nog een minuutje, voeg vervolgens de tomaten in blik toe met 200 ml water, chiliflakes, oregano, laurierblaadjes, tomatenpuree en sojasaus. Laat 20 minuten op een laag vuur lichtjes reduceren en breng op smaak.

Breng in de tussentijd een grote pan met water aan de kook en kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Terwijl de gnocchi kookt, roert u de spinazie door de saus totdat deze is ingevallen. Giet de gnocchi af en roer samen met de basilicum door de saus. Verwijder de laurierblaadjes, verdeel de gnocchi op 4 borden en serveer met de Parmezaanse kaas en veel verse zwarte peper.