Via Google+ delen:

Rijstrolletjes met kip en prei

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 454 kJ / 108 kcal

  • 300 gram Japanse sushirijst
  • 4 nori-vellen
  • 1 theelepel plantaardige olie
  • 2 in plakjes gesneden preien
  • 2 dungesneden kipfilets
  • 1 geperste grote knoflookteen 
  • 6 theelepels Kikkoman Teriyaki BBQ-Saus met Honing
  • 1 wortel, geschild en geraspt
  • 2 theelepels geroosterde sesamzaadjes
  • 1 volle hand verse spinaziebladeren 

Bereiding

Bereidingstijd: 30 min

Was de sushirijst tot het water helder van kleur is. Giet 330 ml water in een pan met dikke bodem. Plaats de deksel op de pan en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, zet het vuur op de laagste stand en laat het gedurende 12 minuten zachtjes koken. Laat de deksel op de pan, zet het vuur uit en laat de rijst 10 minuten staan. Verwijder de deksel en roer de rijst door elkaar met een vork.

Terwijl de rijst kookt, verhit olie in een grote koekenpan en bak de prei 5 minuten aan. Braad daarna de kip 3 tot 4 minuten mee in de koekenpan. Voeg de knoflook en de Teriyaki barbecuesaus met honing toe en bak het geheel 2 tot 3 minuten, totdat de saus goed warm is. Voeg tot slot de geraspte wortels toe.

Verdeel de rijst over de nori-vellen en plaats op de helft van ieder vel wat spinazie, kip en het preimengsel. Strooi een aantal sesamzaadjes over het geheel. Vouw de nori-vellen dubbel en snij ieder stuk in 4 stukken. Maak van de losse stukken rolletjes en dan kun je er van genieten.