Via Google+ delen:

Rosbiefrolletjes

Ingrediënten voor 8 personen

per portie: 384 kJ / 92 kcal

  • 320 g gekookte sushi-rijst
  • 1 augurkje
  • 200 g runderlende
  • 1 theelepel wasabipasta
  • 1 kleine rode paprika
  • 3 eetlepels zoete Kikkoman Teriyaki marinade
  • Wat bieslook

Tevens:

  • plastic huishoudfolie, een bamboe uitrolmat

Bereiding

Bereidingstijd: 45 min

Hak de augurk in kleine blokjes en voeg toe aan de rijst. Snijd het vlees in plakken van circa 25 g. Wikkel deze in huishoudfolie en plet ze tot ze  ongeveer 4 x 10 cm zijn. Leg de vleesplakken op afzonderlijke stukjes huishoudfolie en verdeel er een dun laagje wasabipasta overheen. Rol de sushi-rijst tussen uw handen tot u 8 rolletjes heeft van elk 10 cm lang. Leg ze bovenop de vleesplakjes en sluit de folie. Vorm een gelijkmatige sushi-rol met behulp van een bamboe uitrolmat. Was en halveer de paprika, verwijder de zaadkern en snijd hem in dunne reepjes.

Verwijder de huishoudfolie en ‘rooster’ het oppervlak van de vleesrol op een fornuis of gaskookplaat. Pak de rollen opnieuw in folie en laat ze ongeveer 10 minuten rusten. Snijd in circa 4-5 plakjes met de folie er nog omheen, verwijder het daarna. Smeer de sushi met een borsteltje in met Kikkoman Teriyaki marinade, garneer met bieslook en paprikareepjes en serveer.