Via Google+ delen:

Rumpsteak 'Herfst'

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 2053 kJ / 490 kcal

Voor de rösti:

  • 300 g aardappelen
  • 2 wortelen
  • 1 peterseliewortel
  • 1 ei
  • 2 eetl. bloem
  • 4 eetl. Kikkoman Teriyaki marinade
  • vers gemalen peper
  • 2 eetl. spijsolie

Voor de steaks en de saus:

  • 4 rumpsteaks
  • 9-10 eetl. Kikkoman Teriyaki marinade
  • vers gemalen peper
  • 1 snufje kaneel, gemalen
  • 2 eetl. spijsolie
  • 4 sjalotjes
  • 100 ml rode wijn

Bereiding

Bereidingstijd: 45 min

Schil, was en rasp grof de aardappelen, wortelen en peterseliewortel voor de rösti. Meng de rasp met ei en meel en breng het op smaak met Kikkoman Teriyaki marinade en peper.

Dep de steaks droog, bestrijk ze met zes eetlepels Kikkoman Teriyaki marinade en kruiden met peper en kaneel. Verhit de olie, braad de steaks in de olie naar wens, neem ze uit de pan nemen en houdt het warm.

Schil de sjalotjes en snijd deze in fijne partjes en braad het in het resterende vet. Voeg 300 ml water en rode wijn toe, breng het aan de kook en gaar het ca. 5 - 10 minuten.

Verhit olie voor de rösti en bak de rösti's een voor een goudbruin. Laat de saus iets reduceren en breng het met de resterende Kikkoman Teriyaki marinade en met peper op smaak. Serveer de steaks met saus en rösti.