Via Google+ delen:

Runderroulades met appelcrème

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 1920 kJ / 458 kcal

  • 4 runderroulades
  • 8 - 10 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 2 theel. korrelige mosterd
  • grof gemalen peper
  • 1 zoetzure appel (bijv. goudrenet, cox oranje)
  • 100 g kwark
  • 1 theel. maïzena
  • 1 eetl. zonnebloempitten
  • 2 eetl. spijsolie
  • een paar tijmblaadjes

Bereiding

Bereidingstijd: 2h 10 min

Droog de roulades  en leg ze naast elkaar. Meng vier eetlepels sojasaus met mosterd, bestrijk daarmee de roulades en met peper kruiden. Schil en rasp de appel fijn, meng het met kwark, zetmeel en zonnebloempitten, breng het op smaak met een eetlepel sojasaus en peper en bestrijk daarmee de roulades daarmee.

Rol de roulades op, zet de openingen met rouladepennen of keukengaren vast en braadde roulades in verhitte olie. Voeg 300 ml water toe, breng het aan de kook brengen en stoof het ca. 80 - 90 minuten.

Saus naar wens binden met zetmeel, op smaak brengen met peper, sojasaus en tijm, met de roulades en desgewenst met goudbruin gebraden schepnoedels serveren.