Via Google+ delen:

Sappig Buikspek

Ingrediënten voor 4 personen

Onze Japas zijn ontworpen als tapas in Japanse stijl. Gewoon verdubbelen van de hoeveelheid van elk ingrediënt en je kunt de fingerfood dienen als een hoofdgerecht.

Bereiding

Braad het hele stuk varkensborst of -buik in een koekenpan aan totdat de buitenkant een bruin korstje heeft. Snijd in blokjes van 3-4 cm. Doe het vlees in een pan, giet er water op tot het onderstaat en laat 4-5 minuten koken. Giet het water af en spoel de vleesblokjes af.

Doe het water, de Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus, suiker knoflook en gember in een snelkookpan (het vlees moet onder staan dus voeg meer water toe als dat nodig is). Sluit het deksel en zet de pan aan. Aan de kook brengen en 40 minuten op lage stand laten koken. Open daarna het deksel en controleer of het vlees al zacht begint te worden. Verwijder het vet van het oppervlak van de vloeistof. Sluit het deksel weer en laat verder koken tot het vlees zacht en sappig is en de smaak van de marinade volgens u in balans is.

Wok de spinazie en leg dit op een bord. Serveer een paar varkensblokjes op de spinazie, besprenkel met het kookvocht. Serveer met mosterd.

Tip: Gebruik voor de glutenvrije versie onze Kikkoman natuurlijk gebrouwen Tamari glutenvrije sojasaus.