Via Google+ delen:

Sint-jakobsschelpen met bloemkoolpuree

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 1549 kJ / 370 kcal

  • 12 verse sint-jakobsschelpen
  • 500 g bloemkool
  • 100 g broccoli
  • 100 ml verse room
  • 4 theelepels Kikkoman Ponzu Orange
  • 1 limoen 
  • Olie om te braden

Bereiding

Bereidingstijd: 35 min

Leg de sint-jakobsschelpen in een ondiepe schotel, voeg 3 theelepels Ponzu Orange toe en laat de sint-jakobsschelpen 30 minuten lang marineren, af en toe draaien.

Scheid de broccoliroosjes af en blancheer ze gedurende 3 minuten in kokend zout water. Onmiddellijk afgieten.

Laat de bloemkoolroosjes gedurende 15 minuten in kokend zout water garen. Vervolgens afgieten en de bloemkool samen met de room en 2 theelepels Ponzu Orange in een schotel doen. Meng alle ingrediënten en doe ze in een kookpan, voeg de broccoliroosjes toe en laat alles op een laag pitje koken.

Verhit de olie op hoog vuur in de pan en braad de sint-jakobsschelpen van beide kanten gedurende 1 minuut aan. Haal de schelpen uit de pan en leg ze op borden. Doe de marinade in de pan en laat het op hoog vuur inkoken. Giet de ingekookte marinade over de sint-jakobsschelpen en serveer direct met bloemkoolpuree, broccoli en geraspte limoenschil.