Via Google+ delen:

Sint-jakobsschelpen met chilipeper

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 440 kJ / 105 kcal

  • 12 stuks Sint-jakobsschelpen
  • 1 stuk Lente-ui
  • 120 g Spinazie
  • 10 ml Plantaardige olie
  • 20 g Boter
  • een snufje Peper
  • 4 el Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce Less Salt
  • ½ tl Shichimi togarashi (zevenkruidenpoeder) of chilipeper
  • een paar reepjes Chilireepjes

Onze Japas zijn gedacht als Japanse tapas. Gewoon de hoeveelheid van elk ingrediënt verdubbelen en u kunt het fingerfood als hoofdgerecht serveren.

Bereiding

Snijd de lente-ui in dunne ringetjes, spoel goed af met water en verwijder al het vocht.

Maak de spinazie schoon, dep droog en snijd fijn. Verhit olie in een koekenpan en roerbak de spinazie kort in de olie. Voeg de boter toe en breng op smaak met peper.

Giet de Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce Less Salt in een kom, voeg de shichimi of chilipeper toe en meng het geheel goed door elkaar.

Verhit olie in een koekenpan en bak de sint-jakobsschelpen aan beide zijden totdat ze medium gebakken zijn. Haal de pan van het vuur en zet opzij. Voeg de sojasaus met chili toe en zet de pan terug op het vuur. Schud de koekenpan zodat de sint-jakobsschelpen volledig bedekt zijn met saus. Serveer de warme sint-jakobsschelpen op de gebakken spinazie, giet de rest van de saus eroverheen en garneer het geheel met lente-ui en chilireepjes.

Tip: Gebruik voor een glutenvrije versie van dit recept onze Kikkoman Naturally Brewed Tamari Gluten-Free Soy Sauce.

Allergenen: weekdieren, melk, soja, tarwe