Via Google+ delen:

Snelle bolognese met umami kick

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 833 kJ / 199 kcal

  • 300 g spaghetti
  • 1 eetlepel olie
  • 125 g bacon of pancetta, in blokjes
  • 500 g mager rundergehakt
  • 200 g wortelen (3 middelgrote)
  • 125 g bleekselderij (2 stengels)
  • 125 g ui (1 kleine)
  • 3 geperste teentjes knoflook
  • 100 g halfvolle room
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 30 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Garnering

  • Verse basilicumblaadjes

Bereiding

Bereidingstijd: 30 min

Verhit de olie op middelhoog vuur. Voeg het rundergehakt toe en bak dit in twee minuten bruin. Voeg de bacon toe en roer het gehakt los. Bak nog een paar minuten door totdat het vlees gaar is. Giet desgewenst met behulp van een zeef of vergiet het overtollige vet af.

Schil onderwijl de ui en knoflook en snijd ze fijn. Voeg toe aan het vlees. Snijd wortels en selderij in kleine blokjes en voeg toe. Laat vijf minuten meebakken op een middelhoog vuur onder af en toe roeren.

Voeg nu de tomaten, Kikkoman sojasaus en de halfvolle room toe. Laat vijf minuten koken totdat het mengsel wat is ingekookt. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Breng in een grote pan water met ruim zout aan de kook. Kook de spaghetti volgens de kookinstructies op de verpakking al dente. Giet de spaghetti af, maar bewaar 100 ml kookwater. Meng de spaghetti met het bewaarde kookwater en de saus in een grote pan. Roer nog ongeveer een minuut door op middelhoog vuur. Verdeel de spaghetti over vier borden en garneer elk bord met basilicumblaadjes. Dien meteen op.