Via Google+ delen:

Snoekbaars met groentereepjes in Aziatische saus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g zoetwatervis, bijv. snoekbaars
  • 1 sjalotje
  • 4 - 5 shiitake paddenstoelen
  • 1/4 rode paprika
  • 1/4 gele paprika
  • 250 ml visbouillon / dashi
  • 4 1/2 eetl. witte wijn (mild)
  • 2 eetl. Kikkoman Natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 1 1/2 eetl. suiker
  • 3 theel. aardappelzetmeel, opgelost in 3 theel. water
  • 4 - 5 sprietjes bieslook
  • bovendien tarwemeel en olie om te frituren

Onze Japas zijn gedacht als Japanse tapas. Gewoon de hoeveelheid van elk ingrediënt verdubbelen en u kunt het fingerfood als hoofdgerecht serveren.

Bereiding

Eerst de saus: paprika, sjalot en paddenstoelen in fijne reepjes of plakjes snijden. In een pan met een beetje olie fruiten. De visbouillon of dashi samen met Kikkoman sojasaus, witte wijn en suiker aan de kook brengen. Met een beetje zetmeel (in water opgelost) binden en tot slot de gesneden bieslook toevoegen.

De vis in hapklare stukken snijden, in meel wentelen en even op 180 °C frituren. De stukjes vis in kleine schaaltjes schikken en de groentesaus toevoegen.