Via Google+ delen:

Spiesje van bloedworst, jonagold, gerookt spek, zalf van zoete aardappel, saus van kikkoman en pinda, soja salade

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 bloedworsten
  • 4 schijven gerookt spek
  • 1 jonagold appel
  • bosje koriander
  • 1 handvol gebakken uitjes
  • 1 handvol ongezouten pinda noten
  • sap van 1 limoen
  • 3 zoete aardappels
  • 2 eetl. melkerijboter
  • 150 g taugé
  • 2 stengels lente ui
  • 1 rode ui
  • 1 schaaltje rode zuring
  • 1 schaaltje rode shiso
  • 1 schaaltje appelbloesem
  • 1 scheutje vissaus
  • 2 scheutjes mirin
  • 1 Scheutje sesamolie
  • 4 cm. gember geraspt
  • peper & zout
  • nootmuskaat

 Voor de saus:

Bereiding

Was en schil de zoete aardappel, snijd in blokjes en kook gaar. Mix de zoete aardappel fijn samen met de geraspte gember, peper, zout, nootmuskaat en melkerijboter (met behulp van een staafmixer).

Schil de appel, maak parels met behulp van een parisienne lepel of snijd in blokjes en marineer het in wat mirin en limoensap.

Snijd de bloedworst in schijfjes van ongeveer 1 cm, maak vervolgens spiesjes met de jonagold en gerookt spek. Bak de spiesjes in enkele minuten krokant in een pan met wat boter.

Bereid de saus door al de ingrediënten hiervoor samen te voegen en mix het geheel met een mixer tot een saus.

Rooster de pinda’s en hak ze fijn. Snijd de parels met een paar sojascheuten fijn.

Maak een salade met de groentes en een paar scheutjes natuurlijk gebrouwen sojasaus, fijngesneden rode ui, lente ui, chiso, rode zuring en fijngesneden koriander. Breng het geheel op smaak met een scheutje vissaus, limoensap, sesamolie, mirin en peper.

Garneer het gerecht met de gehakte pinda’s en gebakken uitjes.