Via Google+ delen:

Exotisch geïnspireerde Poké bowl

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 2071 kJ / 495 kcal

  • 300 g zwarte Venere rijst of een andere zwarte rijst
  • 400 g grote garnalen, geschild, rauw, 4 à 5 cm lang
  • 120 ml Kikkoman Poké saus
  • 600 g groene asperges
  • 100 g mango, rijp, maar stevig (1/2 stuk)
  • 10 g rode chilipepers, heet (1 stuk)
  • 100 g kleine zoete uien (1 stuk)
  • 100 ml sushi rijstazijn
  • 50 g radijsjes (4 stuks) 
  • 10 g verse muntblaadjes

Bereiding

Was de rijst en kook in ruim zout water op middelhoog vuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gekookte Venere rijst van het merk Gallo is in 18 minuten gaar, maar volg toch liever de aanwijzingen op de verpakking. Zet het vuur uit, laat de rijst uitlekken en doe hem terug in de pan en dek hem af. Maak de rijst los met een vork na 5 à 10 minuten en houd hem warm.

Breng ondertussen 1 L water met 25 g zout in een middelgrote pan aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de garnalen toe. Laat ze afgedekt 5 minuten trekken. Giet ze af en laat ze een beetje afkoelen; meng ze vervolgens met Kikkoman Poké saus.

Snijd de harde uiteinden van de asperges af. Snijd ze in hapklare stukjes, laat de uiteinden langer, ongeveer 3 à 4 cm. Doe ze in een stoomkoker. Bij sterke hitte afgedekt 2 à 3 minuten laten stomen. 1 minuut lang onder koud stromend water afspoelen en met zout op smaak brengen. Als u geen stoomkoker heeft, kunt u een zeef in een pan met een goed afsluitend deksel gebruiken. Vul regelmatig het water bij in de pan.

Schil de ui en snijd hem in vier partjes (ca. 0,5 cm). Breng de sushi rijstazijn aan de kook in een kleine pan en giet hem over de uienpartjes. Laten afkoelen.

Schil de mango en snijd hem in kleine hapklare blokjes. Hak de chilipeper zeer fijn en meng hem met de mango.

Snijd de radijsjes eveneens fijn met een schaaf. Hak de muntblaadjes grof.

Verdeel de rijst in 4 kommen. Verdeel dezelfde hoeveelheid van alle andere bereide ingrediënten met de klok mee op de rijst in de kommen: gehakte muntblaadjes, radijsjes, gemarineerde garnalen met saus, aspergepunten, gemarineerde ui en gehakte asperges. Plaats de mango-chilipepermix in het midden. Indien gewenst met nog meer Kikkoman Poké saus besprenkelen en direct serveren.