Via Google+ delen:

Sushi-bootjes met surimi en maïs

Ingrediënten voor 20 personen

per portie: 235 kJ / 56 kcal

  • 360 g gekookte sushi-rijst
  • 100 g surimi
  • 140 g maïs (blik)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • ½ theelepel wasabipasta
  • 3 nori-vellen
  • beetje sla (krulsla of lollo rosso)
  • circa 20 kerstomaatjes

Om te dippen:

Bereiding

Bereidingstijd: 10 min

Snijd de surimi in stukjes van ongeveer 1 cm lang en scheur ze in reepjes en vermeng met 2 eetlepels mayonaise. Laat de maïs goed uitlekken en vermeng ze daarna met de wasabipasta en surimi-mayonaise.

Verdeel de sushi-rijst in 20 porties van 18 g. Rol de sushi-rijst tussen de vingers en vorm 20 kleine cilinders. Snijd de nori-vellen in reepjes (circa 3 x 15 cm), wikkel ze rond de sushicilinders en doe het surimi-mengsel er bovenop.

Was de tomaatjes. Garneer de sushi met de tomaatjes, breng op smaak met Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus en serveer.