Via Google+ delen:

Sushi met garnalengarnering

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 207 kJ / 49 kcal

  • ongeveer 360 gram gekookte sushi-rijst
  • 20 grote gekookte garnalen
  • ½  theelepel wasabipasta
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel kaviaar
  • een beetje waterkers voor de garnering
  • Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus

Verder:

  • plastic huishoudfolie

Bereiding

Bereidingstijd: 20 min

Halveer de garnalen in de lengte. Knip de huishoudfolie in vierkantjes en leg daar de helft van de gehalveerde garnalen op, met het snijvlak naar boven gericht. Vorm van de sushi-rijst 20 even grote balletjes en leg die op de garnalen.

Verdeel de wasabipasta over de rijstballetjes en leg daar andere helft van de gehalveerde garnalen bovenop, zodat elk balletje ingeklemd zit tussen de garnalen. Maak deze ‘sandwiches’ dicht met huishoudfolie en druk zachtjes tot kleine medaillons ontstaan. Verwijder de folie en garneer de sushi met een dot mayonaise, kaviaar en waterkers. Serveer met sojasaus.