Via Google+ delen:

Tempuracakejes met tonijn en maïs

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 blikje tonijn in eigen nat (180 g)
  • 100 g maïs uit blik
  • 1 sjalotjes
  • 1/2 theel. vis- of groentebouillon
  • 70 g tarwemeel type 405
  • 1 eidooiers
  • 100 ml ijswater

Aurora-saus:

Onze Japas zijn gedacht als Japanse tapas. Gewoon de hoeveelheid van elk ingrediënt verdubbelen en u kunt het fingerfood als hoofdgerecht serveren.

Bereiding

De sjalot fijnhakken en met een beetje tarwemeel bestrooien. De tonijn en de maïs laten uitlekken.

De eidooier met het ijswater mengen en de rest van het tarwemeel erdoor, maar niet tot een massa roeren. De sjalot, de tonijn en de maïs erdoor roeren. Kleine cakejes vormen en op 170 °C frituren.

De Aurora saus aanmaken en erbij serveren.