Via Google+ delen:

Teriyaki bloemkoolburger met halloumi

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 2218 kJ / 530 kcal

  • 2 middelgrote bloemkolen, zonder bladeren
  • 6 el Kikkoman Teriyaki-marinade
  • 3 el plantaardige olie
  • 2 rode uien, elk in 8 partjes gesneden
  • 225 g halloumi (in een blok), in 8 schijfjes gesneden
  • 3 el vetarme mayonaise
  • 2 tl sriracha-saus
  • Sap van een ½ limoen
  • 50 g rucola
  • 4 sesambroodjes

Bereiding

Bereidingstijd: 30 min

De oven op 200°C/180°C circulatielucht/gas stand 6 voorverwarmen. Leg folie op een bakplaat.

Snijd twee steaks uit het midden van elke bloemkool. Let erop dat ze bij elkaar worden gehouden door de stronk, zodat u aan het einde 4 steaks heeft (bewaar de kleinere delen voor een ander recept). Smeer de steaks in met 4 eetlepels teriyaki-marinade.

Verhit in de grote pan 1 eetlepel olie en bak de bloemkoolsteaks van elke kant 3 à 4 minuten donkerbruin (dit kan na elkaar worden gedaan). Leg de steaks vervolgens op de bakplaat en bak ze 10 minuten in de oven totdat ze gaar zijn. 

Doe in de tussentijd nog een eetlepel olie in de pan en voeg de rode uien toe. Laat ze 5 minuten sudderen tot ze zacht worden en voeg dan de resterende 2 eetlepels teriyaki-marinade toe en kook alles nog 2 minuten tot ze glazig zijn. Opzij zetten.

Veeg de pan schoon. Voeg de resterende olie toe en bak de plakjes halloumi van elke kant 2 à 3 minuten goudbruin.

Meng de mayonaise met sriracha-saus en limoensap. Halveer de broodjes en verdeel een deel van het mayonaisemengsel op de onderste helften. Leg op elk broodje een bloemkoolsteak, 2 plakjes halloumi, een paar uien en rucola en leg de bovenkant van de broodje erop. Serveer indien gewenst met patat en salade.