Via Google+ delen:

Teriyaki-kip-traybake

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 2133 kJ / 509 kcal

  • 4 grote kippenbouten met huid
  • 3 middelgrote zoete aardappelen, geschild en in stukken van 3 cm dik gesneden
  • 100 ml Kikkoman Teriyaki-marinade
  • 2 el raapzaadolie
  • 2 rode uien, in partjes gesneden
  • 1 rode paprika, zonder zaadjes en in schijven gesneden
  • 1 gele paprika, zonder zaadjes en in schijven gesneden
  • 200 g fijne broccoliroosjes

Bereiding

Bereidingstijd: 1h 10 min

De oven op 220°C/200°C circulatielucht/gas stand 7 voorverwarmen. Besprenkel de kippenbouten en zoete aardappelen in een grote braadslede met de teriyaki-marinade en de olie en braad alles 30 minuten lang.

Voeg na 30 minuten de rode uien en gesneden paprika’s toe en meng alles met elkaar, om zo alles van saus te voorzien. Zet het terug in de oven gedurende 15 à 20 minuten, voeg vervolgens de fijne broccoli toe en laat alles in 10 à 12 minuten garen. Vervolgens serveren.