Via Google+ delen:

Teriyaki Mengspiesjes

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 668 kJ / 160 kcal

Voor garnalenspiesjes:

Voor spiesen van rundvlees:

Voor spiesen van sint-jakobsschelpen:

Onze Japas zijn ontworpen als tapas in Japanse stijl. Gewoon verdubbelen van de hoeveelheid van elk ingrediënt en je kunt de fingerfood dienen als een hoofdgerecht.

Bereiding

Snijd de garnalen open op de rug en verwijder de darm. Spies en grill de hele garnaal. Borstel met Kikkoman Teriyaki BBQ-saus met honing.

De aspergepunten afsnijden, het onderste gedeelte schillen, blancheren en in stukjes van 4 cm knippen. Snij het geroosterde rundvlees in plakjes van 15 g en schotel. Wikkel de asperges in met de stukjes vlees en het spiesje. Na het bakken glazuren met Kikkoman Teriyaki BBQ-saus met honing.

Snijd de courgette in de lengte door (met schilmesje). Rol de sint-jakobsschelpen in en schep ze aan de spies. Bak de mosselen aan beide kanten en bestrijk ze met Kikkoman Teriyaki BBQ-saus met honing.

Schik alles gemengd op en serveer warm.