Via Google+ delen:

Noten-broccoli

per portie: 1068 kJ / 255 kcal

  • 800 g broccoli
  • 200 ml groentebouillon
  • 50 ml rijstwijn
  • 5 EL Kikkoman Wok sauce
  • 50 g macadamianoten
  • 50 g pinda’s
  • 4 eetl. basterdsuiker

Bereiding

Bereidingstijd: 30 min

Was de broccoli en snijd in roosjes. Breng de bouillon, rijstwijn en Wok sauce aan de kook, voeg de broccoliroosjes toe en laat ca. 8 - 10 minuten garen. De noten grof hakken. Verhit de suiker in een pan en laat daarin de grof gehakte noten karamelliseren. Leg dit op bakpapier en laat dit iets afkoelen. Giet de broccoli af, bestrooi dit met de noten en voeg naar wens nog wat Wok sauce toe. De noten-broccoli smaakt extra goed bij kort gebraden vlees, maar ook bij visfilets en wild.