Via Google+ delen:

Teriyaki pulled pork met geroosterde ananas en gepekelde rode ui

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 2983 kJ / 712 kcal

Voor het varkensvlees:

Voor de gepekelde rode ui:

  • 1 rode ui, dun gesneden
  • 1 geperste limoen
  • 2 tl ciderazijn
  • Snufje zout
  • Snufje suiker

Om te serveren:

  • 1 ananas, geschild, zonder kern en in de lengte gesneden
  • 8 mais tortilla’s
  • 8 el zure room
  • Koriander blaadjes

Bereiding

Bereidingstijd: 4 min

Verwarm de oven voor op 130°C (hetelucht) / 150°C (boven- en onderwarmte) / stand 6 (gas).

Bereid het varkensvlees: Verwarm de olie in een grote braadpan, voeg het varkensvlees toe en bak het rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en hou apart. Voeg een beetje extra olie toe aan de pan, als het nodig is. Voeg dan de ui toe, zet het vuur lager en doe de deksel op de pan. Fruit de uien in circa 5 minuten. Voeg de Teriyaki BBQ-Saus met Honing, de chili vlokken en 125ml water toe. Doe het vlees weer in de pan samen met alle sappen, zet het vuur hoger en breng het vocht aan de kook. Doe de deksel op de pan, zet het in de oven en laat circa 3 uur stoven. Draai het vlees ieder uur om.

Bereid ondertussen de gepekelde ui: mix de rode ui met de limoensap, ciderazijn, zout en suiker. Laat het staan om te marineren.

Na 3 uur kan je het vlees met twee vormen uit elkaar halen, zodat je ‘pulled pork’ krijgt. Doe het vlees vervolgens weer terug in het braadvocht in de pan en meng goed. Houd het op laag vuur warm.

Verwarm een grillpan en grill de ananas stukken voor 2-3 minuten aan elke kant zodat er mooie grillstrepen ontstaan.

Serveer de pulled pork op de opgewarmde mais tortilla’s samen met de ananas, de gepekelde rode ui, zure room en koriander.